Pelimanni Veli-Jussi Lietsala

Pelimanni Veli-Jussi Lietsala Vilppulan Ajosjärven uimarannalla huuliharppunsa ja kitaransa kanssa. (kuva Pirjo Salo)

Monipuolinen, Vilppulan Maakasen kylältä lähtöisin oleva pelimanni ja valokuvaaja Veli-Jussi Lietsala musisoi ja esittää valokuviaan Lumometsän Tuvan kahvikonsertissa sunnuntaina 16.02.2020 kello 14


Lumometsän Tuvan helmikuun 16. päivän kahvikonsertissa esiintyy Vilppulan Maakasen kylältä lähtöisin oleva pelimanni ja valokuvaaja Veli-Jussi Lietsala. Hän asustelee nykyisin Orivedellä. Hän on pitkän pelimanniuransa aikana soittanut mm. mestaripelimanni Heikki Lahden yhtyeessä ja Mikkolan Waarissa. Hän on vieraillut myös Espoon pelimanneissa ja helsinkiläisessä Kesäpelimanneissa. Hänen nykyisiä kokoonpanojaan ovat: Orivesi All Stars, joka on monin tavoin palkittu, Suomen suurin, yli 300 jäsenen pelimanniorkesteri. Duo Pessi ja Juntti, joka esittää laulelmia suurella sydämellä ja paatoksella. O’Rives on suomalais - irlantilaista kansanmusiikkia soittava yhtye Orivedeltä. Tämän yhtyeen nimi lausutaan Orives, kun se soittaa suomalaista kansanmusiikkia ja O’Rives, kun se soittaa irlantilaista.  

Vesi-Jussi Lietsala on voittanut kolme erilaista suomenmestaruutta huuliharpunsoitossa. Mandoliininsoitossa yksi pelimannien suomenmestaruus ja useita muita sijoituksia. Hän on suorittanut kultaisen pelimannimerkin mandoliinilla ja ensi kesänä hänellä on tavoite Kaustisella saavuttaa kultainen merkki myös huuliharpunsoitossa. Kultaisen pelimannimerkin saavuttaminen vaatii 60 eri tahtilajeissa olevan kappaleen muistamista ulkoa. 60 kappaletta vastaa yhden tanssi-illan ohjelmistoa

Kahvikonsertin alussa kuullaan 60 - ja 70 -luvun folk-kappaleita sekä irlantilaisia kappaleita. Konsertin lopussa kotimaisia iskelmiä pelimannityyliin ja aitoja kansanmusiikkikappaleita.  Soiton lomassa Veli-Jussi Lietsala esittelee valkokankaalla ottamiaan ja keräämiään valokuvia mm Irlannista, Vilppulasta, Isojärven kansallispuistosta ja Kaustiselta. Vilppulan kuvissa on useita mm. Kauko Salon ottamia ja Pirjo Salon keräämiä kuvia.

Konsertti toteutetaan kahvikonserttina Lumometsän Tuvan Pirtissä. Konsertti ja kahvitus maksavat yhteensä 10 € henkilöltä. Tiedustelut Lumometsän Tuvan isännältä Heikki Manniselta puhelimella 0500 259 737.