Keuruun Pelimannit

Keuruun Pelimannit

Keuruun Pelimannit konsertoi teemalla Vesistöjen ylistys konsertoi Lumometsän Tuvalla 20.01.2019 kello 14


Esiintyessään Keuruun Pelimannit nimeä käyttävä yhdistys perustetiin jo vuonna 1972. Täyttäessään 45 vuotta vuonna 2017 yhtye soitti Keuruulla ja lähiseudulla soitettua kansanmusiikkia juhlakonserteissaan Keuruulla, Kaustisilla ja Palokan Pelimannitalolla. Tämän juhlakonserttisarjan jälkeen yhtye lähti kehittelemään uutta teemallista konserttia ja päätyi teemaan ”Vesistöjen ylistys”, sillä onhan Suomessa 188000 järveä ja lampea, 35 yli sadan kilometrin jokea ja merenrantaakin lasketaan olevan 46000 km. Tässä teemakonsertissa yleinen tahtilaji on valssi, mikä varsin sattuvasti kuvaa järven tunnelmia. Joet ja kosket saavat herkemmin humpan ja foksin tahdin. Vedet, erityisesti kosket ja meri ovat usein ihmisten mielialan kuvaajia. Vanhan tanssimusiikin ikiaikainen teema on kuitenkin rakkaus. Niinpä tämänkin konsertin laulut usein vertaavat vesistön kauneutta rakkauden kohteen kauneuteen.

Lumometsän Tuvan kahvikonsertin 20. tammikuuta 2019 kello 14 juontaa Kari Eskola ja solisteina esiintyy Airi Niemelä, Matti Järvelä ja Pertti Wallenius.

Konsertti toteutetaan kahvikonserttina Lumometsän Tuvan Pirtissä. Konsertti ja kahvitus maksavat yhteensä 10 € henkilöltä. Tiedustelut Lumometsän Tuvan isännältä Heikki Manniselta puhelimella 0500 259 737