Makiko Oba & Marja Nevankallio

Makiko Oban ja Marja Nevankallion ainutlaatuisessa ja upeassa kantelekonsertissa kuullaan Martti Pokelan sävellyksiä Lumometsän Tuvalla sunnuntaina 8. lokakuuta kello 15


Suomen modernin kantelemusiikin isän Martti Pokelan kuolemasta tulee elokuussa 2017 kymmenen vuotta. Martti Pokela on ollut merkittävä vaikuttaja uuden kantelemusiikin kehittämisessä. Ilman hänen työtään kantelekulttuuri olisi vähitellen kuihtunut viime vuosisadan puolella, eikä kantele taidesoittimena olisi päässyt kehittymään. Hänen uusimpressionistiset kantelesävellyksensä sisältävät koko kirjon perinteestä uuteen sävelkieleen ja tuovat kanteleen mahdollisuudet esille.
Tässä konsertissa kuljemme yhteistä matkaa Lapin luonnon keskellä kaipaus ja rakkaus elämään sydämissämme. Konsertti on omistettu Martti Pokelan muistolle.
Makiko Oba on Japanista kotoisin oleva kanteleensoittaja. Vuodesta 2010 alkaen hän on opiskellut Tampereen Musiikkiakatemiassa pääaineenaan konserttikantele Eva Alkulan ja Marja Turun johdolla. Konserttikanteleen lisäksi Makiko soittaa myös pieniä kanteleita ja hänen ohjelmistonsa koostuu laajasti eri musiikkityyleistä klassisesta ja uudemmasta musiikista kansanmusiikkiin. Makiko on esiintynyt eri puolilla Suomea ja Japania sekä solistina että kamarimuusikkona.
Marja Nevankallio on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta pääaineenaan konserttikantele. Nykyisin hän toimii paitsi solistina ja kamarimuusikkona, myös kanteleen- ja pianonsoitonopettajana Moon Music -toiminimellä, Tampereen Musiikkiakatemiassa ja Sastamalan musiikkiopistossa. Marjan sydäntä lähellä on erityisesti uudempi kanteleelle sävelletty musiikki ja toisten muusikkojen kanssa konsertointi.

Kantelekonsertti toteutetaan Lumometsän Tuvan Pirtissä. Konsertti ja kahvitus maksavat yhteensä 10 € henkilöltä.

Tiedustelut Lumometsän Tuvan isännältä Heikki Manniselta puhelimella 0500 259 737.