Vapaa Pääsy-yhye ja baritoni Taisto Polvi

Vapaapääsy-yhtye solistinaan baritoni Taisto Polvi Lumometsän Tuvan kahvikonsertissa sunnuntaina 17. syyskuuta kello 14


Jämsäläisen Vapaapääsy-yhtyeen ohjelmisto sisältää perinteistä kansanmusiikkia, vanhaa tanssimusiikkia ja ikivihreitä sävelmiä moniäänisesti laulaen ja soittaen. Myös lastenmusiikki ja lapsille esiintyminen on mieluista.  Ohjelmisto elää soittajien mieltymysten ja tilausten mukaan tanhusäestyksistä ja tanssimusiikista maailmanmusiikin helmiin.

Yhtyeessä soittavat

Tiina Mustakallio, basso, piano ja laulu, Anne Kumpulainen, kitara, huilu, kaksirivinen haitari ja laulu, Jaana Tihilä-Pihlanen, viulu, kaksirivinen haitari ja laulu, Antti Sulin, mandoliini. Heikki Lavonius soittaa harmonikkaa, bassoa ja kitaraa. Heikki on myös yhtyeen taiteellinen johtaja.

Baritoni Taisto Polvi Vapaapääsy-yhtyeen solistina

Jämsäläinen dir. cant. Taisto Polvi tunnetaan maakunnissa toteutettujen oopperoiden roolitöistä. Häntä on kuultu mm. Ilmajoen musiikkijuhlilla, Ylläksen Velho-trilogiassa, Martti Kitusen pääroolissa Virtain Karhu-oopperassa, F. E. Sillanpään pääroolissa Hämeenkyrön Sillanpään Marssilaulu – oopperassa ja rovastin roolissa kirkko-oopperassa Huutolaistytön laulu. Viimeisin on Valten rooli Kitusuon Sofia – kansanoopperassa Mäntässä.

Taisto Polvi on laulanut vierailevana solistina kuorojen ja kirkkoteosten esityksissä ja antanut säännöllisesti lied- ja kirkkokonsertteja kotimaassa ja ulkomailla.

Urheiluväki tuntee Taisto Polven moukariheiton valmentajana. Hän oli Suomen urheiluliiton o.t.o. moukarinheiton lajivalmentajana 1970-luvulla.  Hän oli myös olympiavoittaja Juha Tiaisen henkilökohtainen valmentaja.

 Konsertti ja kahvitus Lumometsän Tuvan Pirtissä maksavat yhteensä 10 € henkilöltä. Tiedustelut Lumometsän Tuvan isännältä Heikki Manniselta puhelimella 0500 259 737.