Vapaapääsy

Vapaapääsy-yhtye Jämsästä konsertoi Lumometsän Tuvan uuden Pirtin kahvikonsertissa sunnuntaina 17.05.2015 kello 14


Vapaapääsy-yhtye on toiminut yli 15 vuoden ajan. Ohjelmistona on laulettua ja soitettua kansanmusiikkia meiltä ja muualta sekä tanssimusiikkia ja ikivihreitä sävelmiä. Yhtyeessä soittaa viisi henkilöä: Jaana Tihilä-Pihlainen viulu, kaksirivinen haitari ja laulu, Antti Sulin, mandoliini, Tiina Mustakallio, basso,  piano ja laulu,  Anne Kumpulainen, kitara, huilu, kaksirivinen haitaria ja laulu. Heikki Lavonius soittaa harmonikkaa, bassoa ja kitaraa. Hän on myös yhtyeen taiteellinen johtaja.

Alkuaikoina yhtyeen jäseniä innostivat mm. Seppo Sillanpään julkaisemat maailmanmusiikin sävelmät ja Sillanpään omat sävellykset. Ohjelmisto on kuitenkin elänyt soittajien mieltymysten ja tilausten mukaan. Jokakeväinen rutistus on ollut tanhuajien "akateemiset" vuosiohjelmistot ja Jämsän Tanhuujien säestys. Nykyisessä ohjelmistossa laulu on vahvasti mukana.

 


Konsertti toteutetaan kahvikonserttina Lumometsän Tuvan uudessa Pirtissä. Konsertti ja kahvitus maksavat yhteensä 10 € henkilöltä. Tiedustelut Lumometsän Tuvan emännältä Jaana Manniselta puhelimella 050 336 7617.